Espai Terapèutic

En l’Ecoespai, tenim els millors terapeutes per a què t’acompanyin en el teu benestar.
Fem d’aquest, el teu lloc de transformació y creixement. On et sentis amb plenitud, amb ganes d’aprendre, compartir experiències i coneixement.
En definitiva; omplir-te de salut i benestar.

Dietètica i Nutrició

La Dietètica és la disciplina que estudia els règims alimentaris en la salut o en la malaltia (dietoteràpia), d’acord amb els coneixements sobre fisiologia de la nutrició en el primer cas i sobre la fisiopatologia del trastorn en qüestió en el segon.

Estudi higiènic de l’alimentació, que permet establir, de manera científica, la ració alimentària o dieta convenient una persona, segons el seu treball o estat de salut. El professional del ram sanitari que aplica els coneixements de la Ciència Dietètica i que per tant s’encarrega d’estudiar, vigilar i recomanar els hàbits alimentaris als seus pacients, amb l’objectiu de millorar la seva salut.

Naturopatia

La Naturopatia abasta una sèrie de pràctiques o teràpies d’intenció preventiva o curativa utilitzant elements obtinguts de la natura, amb un baix o nul nivell de processament. S’empra per a qualsevol medicina alternativa o complementària que utilitza remeis tradicionals o no industrials, com les plantes medicinals. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el terme usat es refereix tant als sistemes de medicina tradicional com a les diverses formes de medicina natural. Aquesta pràctica està reconeguda de manera acadèmica en alguns països.

Acupuntura

L’acupuntura és una tècnica que forma part de la medicina tradicional xinesa. Consisteix en la inserció i la manipulació d’agulles en el cos amb l’objectiu de restaurar la salut i el benestar en el pacient. Forma part de les anomenades medicines alternatives. A part d’inserir les agulles d’acupuntura i rotar per tonificar o dispersar, els acupuntors també utilitzen les moxes. La tècnica més estesa és un pur o con de artemisa que s’encén per escalfar el punt o bé es talla un tros i es col · loca en el mànec de l’agulla, deixant que es consumeixi totalment. Els acupuntors utilitzen àmpliament aquesta tècnica per al tractament del dolor.

Flors de Bach

Flors de Bach, també anomenades remeis florals de Bach o essències florals de Bach, és la denominació genèrica i comercial d’un conjunt de preparats artesanals no farmacològics, símil-homeopàtios, elaborats a partir d’una decocció o maceració en aigua de flors madures de diverses espècies vegetals silvestres o naturalitzades de la regió de Gal·les i l’Anglaterra contigua, diluïda en brandy (destil·lat del vi, usat com a conservant). El preparat resultant, emmagatzemat convenientment en flascons-degotador de vidre opac per a la seva comercialització, és una solució hidroalcohólica diluïda en proporció 1:144 (suc de flors/brandy), sense principis farmacològicament actius més enllà de l’alcohol (no és un medicament), i per tant, no posseeix acció biològica o fisiològica alguna (com ho demostren diversos assajos clínics). Encara que la majoria dels «remeis florals» estan elaborats cadascun segons un tipus específic de flor i alguns també amb altres parts de la planta (brots, fulles, escorça), aquests preparats no són productes fitoterapéutics ni tampoc d’ús en aromaterápia.

Biodescodificació

La Biodescodificació es basa en que tot símptoma és una adaptació biològica davant un conflicte estressant que no hem pogut resoldre. L’estrès mantingut acaba generant unes tensions orgàniques que ens porten al desequilibri. L’objectiu de la biodescodificació és accedir al conflicte inicial, la situació mal viscuda que va portar a l’organisme a emmalaltir. Prenent consciència de les nostres emocions i dels nostres pensaments, entenem que ens condiciona i que pertorba el nostre benestar i, així, permetem alliberar tensions del nostre organisme.

Homeopatia

L’Homeopatia és una medicina que va ser descoberta a finals del segle XVIII pel metge alemany Samuel Hahnemann. Des del seu descobriment, l’homeopatia ha anat estenent-se i evolucionant, però sempre molts lligada als principis fonamentals que va elaborar el seu creador.
Un dels grans avantatges que presenta l’homeopatia, enfront al tractament de malalties cròniques amb els medicaments clàssics, és que l’homeopatia no presenta cap tipus de toxicitat ni efectes adversos. A més, l’objectiu de l’homeopatia és actuar de fons per reactivar la salut de l’individu i aconseguir que el nostre organisme retorni a l’estat de benestar i no depengui crònicament de l’ús de substàncies externes.

Psiconeuroimmunologia

El cos funciona en base a uns ritmes biològics que marquen el funcionament coordinat, ordenat i equilibrat dels òrgans i sistemes del cos. Les situacions d’estrès físic, mental o emocional perllongat provoquen el desequilibri d’aquests ritmes, generant desordres a nivell neuroimmunoendocrí i iniciant-se així el debilitament de la salut de l’individu. En general, quasi tots els símptomes que expressa el nostre cos presenten alteracions en aquests ritmes biològics. L’estrès, l’obesitat, les malalties cardiovasculars, trastorns de l’ànim com la depressió i l’ansietat, l’insomni, la fibromiàlgia, la fatiga crònica, els trastorn digestius, els problemes de hormonals, problemes de fertilitat, lesions musculars recurrents i cròniques… són alguns dels exemples de símptomes que podem reequilibrar des d’un bon abordatge a través de la Psiconeuroimmunologia.

Teràpia Craneosacral

La teràpia sacre cranial és una tècnica manual molt subtil, que ajuda a restablir els processos naturals de reequilibri i curació del cos. Aquesta curació no solament és física sinó que també ens ajuda emocionalment.
Es basa en el principi de l’existència d’una pulsació rítmica subtil que emergeix en els teixits i fluids del nucli del cos.
Aquest impuls pot ser percebut com un moviment respiratori subtil en totes les estructures que componen el sistema craneosacral (encèfal, medul·la espinal, liquido cefaloraquidi, meninges, ossos cranials, pelvis i sacre), i es transmet també a tots els òrgans i teixits corporals.
La potència i qualitat amb què emergeix i es transmet aquest impuls a tot l’organisme determina el seu estat de salut i vitalitat.

Reflexologia

És una ciència basada en els estímuls de les zones reflecteixes dels peus, les quals corresponen a glàndules i òrgans del cos. Masegant els punts amb bloquejos energètics, es millora el funcionament del nostre cos.
Si es compta amb problemes de circulació també pot ser molt positiu sotmetre’s a una sessió de reflexoteràpia ja que el massatge afavorirà la circulació. Com et submergeix en un estat de relaxació t’ajuda a crear un estat d’equilibri ment i cos. El tractat fins al moment són només els beneficis que un simple massatge atorga, però l’èxit de la reflexologia radica a estimular els punts reflecteixo que ens permet accedir a qualsevol part del cos.

Kiromassatge

El Kiromassatje és un mètode de valoració (mitjançant la palpació perceptiva) i de tractament manual, aplicat sobre la coberta corporal i transmès per la pressió mecànica de les mans als diferents òrgans i teixits del cos humà, que té alhora, efectes reguladors sobre el dolor, la sensació general d’energia, els estats d’ànim, el cansament i en general sobre la psique. Segons la indicació i els objectius de tractament proposats, es poden aconseguir efectes que generen accions directes i/o reflecteixes sobre l’organisme.
La combinació d’accions i efectes generen una resposta sobre els diferents teixits i òrgans, així com canvis positius i equilibrants sobre els diferents estats d’ànim i de l’energia. El Dr. Storck especifica encara més: “allà on hagi de considerar-se un increment de la capacitat per complir les exigències plantejades, és a dir, on s’hagi implantat un cert cansament orgànic i tissular, l’estimulo del massatge és el mitjà sanador més eficaç”; i designa al massatge com a “regulador de la funció”.

Massatge Tailandès

Restableix la salut i l’harmonia holística del cos, la ment i les emocions. Ajuda a tenir més agilitat, estar despert i vital. S’anomena també el ioga passiu doncs, gràcies als seus estiraments, la manipulació manual del cos i l’energetització dels meridians s’alliberen les tensions i aconseguint un estat de calma interna.
Beneficis: Relaxa i redueix l’estrès facilitant la salut. Benestar i calma interna. S’alliberen tensions cròniques del coll, esquena, braços i cames. Millora la respiració completa, la postura es torna esvelta i tonificada. Més flexibilitat i agilitat.

Reset

L’articulació temporomandibular (ATM) és una de les articulacions que més s’utilitzen en el cos ja que amb ella podem mastegar, parlar, empassar, badallar i realitzar diverses gesticulacions facials durant la comunicació i l’expressió de les nostres emocions.

És l’articulació amb la qual més està relacionat el sistema emocional ja que la por, la ràbia o la impotència de no poder-nos expressar es transmeten en moviments facials i mandibulars.

Relaxar els músculs de la mandíbula facilita que està articulació es col·loqui d’una forma adequada, a més de proporcionar una relaxació general pel que les persones amb tendència a estar tibants es troben després de la sessió més relaxada i descansen millor a la nit.

Les indicacions del RESET-ATM són:

  • Dolor en l’articulació, dificultat per obrir la boca, sensacions d’espetecs o desviacions de la mandíbula durant l’obertura i el tancament.
  • Mandíbula cansada en despertar.
  • Dolor després d’una visita al dentista.
  • Accidents de trànsit, fuetada cervical, traumatisme mandibular directe.
  • Dolor i limitació de la mobilitat de cervicals, espatlles, esquena.
  • Cefaléas, vertígens, marejos.
  • Estrès emocional.
  • Bruxismo.
Sol·licita la teva teràpia o si ho prefereixes, contactem amb tu per a més informació.
Si vols; indica dies i hores disponibles, ben aviat et confirmem la sessió o facilitem disponibilitat del terapeuta.
Gràcies per la teva confiança!

Nom*

Email*

Telèfon*

Interessat/da en teràpia*

Dia i hora que desitja

L'enviament del formulari implica l'acceptació de la política de privadesa