l’Equip

María Casado González

Fundadora, Propietària de L’Espígol i us atenc en el que necessiteu!

En mi podràs trobar una persona dinàmica i creativa i, encara que de vegades sóc exigent amb la feina que faig, gaudeixo modelant projectes i fent-los realitat; m’apassionen els reptes que comporten esforç i constància. Fent el que m’agrada vull apropar als que m’envolten a una vida saludable i, en definitiva, a una vida millor.

Fa molts anys que em vaig interessar en saber com es pot dur una vida sana i saludable. Des de llavors que sóc emprenedora i, gràcies al recolzament d’aquells a qui estimo, propietària de l’Espígol des de fa més de 5 anys. En constant descobriment, tinc coneixements en ventes, màrqueting, cosmètica natural, flors de Bach, fitoteràpia i en macrobiotica.

La meva millor experiència ha estat ser mare i la meva filosofia de vida m’acompanya a casa. Als meus fills els guio cap a una alimentació macrobiòtica i energètica, cuidant la seva salut des d’una criança respectuosa i equilibrada. La millor aventura és la d’estar adquirint uns aprenentatges que dia a dia ens anem brindant mútuament la meva família i jo.

Contacte: info@ecobotigalespigol.cat

Alba Alsina

Us atenc gustosament a la Ecobotiga!

Puc dir-vos que allà on m’endinso em bolco amb passió. Vaig néixer envoltada de natura, entre les muntanyes de L’Albiol i La Selva. He tingut la gran sort de viure immersa en ella i poder aprendre les plantes del nostre entorn des de ben petita.

Passats uns anys, l’empremta deixada en mi de la vida de muntanya m’ha fet tornar per continuar descobrint la saviesa de les plantes i els seus valors.

Transcórrer ara entre parades de cultius del meu hort ecològic que cuido amb gran afició, el meu jardí cada cop més aromàtic, els meus preparats de cosmètica natural amb olis essencials i vegetals, és el meu dia a dia. Trobar l’equilibri en la vida és el meu objectiu, trobar-lo en tot el descrit m’implica a endinsar-me en el seu estudi. Ara tinc l’oportunitat de compartir vivències i coneixements amb tots vosaltres per continuar creixent en aquest marc tan saludable. Poder-ho fer és del tot enriquidor i m’ajuda a sentir-me satisfeta, a seguir formant una vida sana, natural, harmònica, plena d’essències, connectada amb tot el que la natura ens ofereix.

Equip de Ecobotiga L’Espígol

Cristina Salvans Juárez

Dietètica y Nutrició.

Tècnic Superior en Dietètica.

Terapeuta Floral i Titulada en Naturopatia.

Ha treballat com ha dietista en l’Hospital Comarcal en Vilafranca del Penedès i en residencies d’avis. També supervisa càtering i és formadora en cursos de dietètica y nutrició.

Equip de Terapeutes

Daniel Ribas Costa

Professor de Ioga, Mestre Reiki i Terapeuta.

Terapeuta i professor de ioga amb més de 18 anys d’experiència tant personal com professional, especialitzat en estratègies per a joves, famílies i empreses, col.laborador habitual en projectes per a joves en ajuntaments i URV. Ha desenvolupat els mètodes de ioga terapèutic Kosmoioga i Balasana, així com el mètode d’autoconeixement Mirall. Innovador, creatiu i dinàmic, així és com es defineix a l’hora d’abordar els nous reptes que se li presenten.

 • Kosmoioga: és un mètode d’integració complet en el que pots trobar parts de ioga dinàmic, ioga clàssic de hatha com alhora pràctiques de desbloqueig emocional de bionergètica. Molt recomanat per a persones amb ganes de tonificar el cos i alliberar tensions emocionals. Vine i prova una classe, de ben segur no et deixarà indiferent!
 • Balasana: dirigit a nens entre 4 i 12 anys, aquest mètode té la intenció de facilitar al nen/a la descoberta del seu món intern, tant emocional com mental, mitjançant diverses dinàmiques de participació en grup, creació de contes a partir de postures de ioga, meditacions i orientació pedagògica Gestàltica tu-tu d’escolta activa.
 • Mirall: mètode d’autoconeixement inspirat en diferents pràctiques de psicoteràpia occidentals i orientals però a la vegada radicalment innovador en la seva proposta per resoldre conflictes personals, familiars o empresarials, situant a la persona en un nou marc de possibilitats que l’ajudi a alliberar el pes emocional i energètic que carrega.

Equip de Terapeutes

J. Carlos Sauret Benseny

Naturopatia, Homeopatia i Acupuntura.

Tècnic en Naturopatia,

Homeopatia i Acupuntura.

Treballa amb les tècniques de iridologia, digitopuntura, tapping i essències florals amb plena dedicació per a la salut des de una mirada naturista.

Format en el Centre d’Estudis de CENAC (Centre d’Estudis de Naturopatia i acupuntura) i diplomat en homeopatia al mateix centre.

Equip de Terapeutes

Rafi Méndez

Kiromassatgista

La meva especialitat és el kiromassatge on englobo les diferents teràpies adquirides. Recentment introdueixo en les meves consultes la teràpia craneosacral obtenint molt bons resultats. En les meves consultes treballo amb compromís vers la persona a tractar tot treballant la part física i emocional.

 • Mestre de Reiki
 • Reflexologia Podal
 • Flors de Bach
 • Kiromassatge
 • Craneosacral
 • Neurotapping i tractament amb agulles intradèrmiques
 • Especialitzada en RESET-ATM
 • Tècniques en osteopatia.

Equip de Terapeutes

Jordi Abellò

Professor de Tai-txi i txi-kung

La meva vocació professional és ser professor. Tinc la Llicenciatura en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art. Paral.lelament ho combino amb la meva altra passió que és el txi-kung i el tai-txí.

Em vaig formar al Centre Estudi Salut Activa de Tarragona amb el meu mestre instructor de disciplines orientals Joaquim Martín i dono classes de tai-txi txuan i txi-kung pertanyent a l’escola yang en la seva forma dita tova.

Actualment vaig alternant la pràctica docent amb les classes regulars de tai-txí, que imparteixo en diferents centres de teràpies naturals i alternatives, gabinets de fisioteràpia i osteopatia, herboristeries, centres de dietètica i nutrició, casals i fundacions privades de gent gran, així com associacions i centres cívics repartits per tota la província de Tarragona.

També imparteixo eventualment classes del tai-txí en diversos centres de formació i acadèmies on dono cursos de tècniques de relaxació a la feina per gestionar l’estrès a la feina incorporant entre altres la pràctica terapèutica del tai-txí i txi-kung.